05 September 2012

TO DO

Meillä koulussa on opittu, että halutun tulevaisuudentilan saavuttamiseksi on aina laadittava suunnitelma. Täsmällisemmin, kyse on strategiasta. Siitä ihanasta, kamalasta strategiasta, jonka pitäisi olla kyllin yleispätevä ollakseen vastaus kaikkeen olennaiseen, mutta riittävän yksityiskohtainen auttaakseen siihen kuuluvien yksittäisten tavoitteiden toteuttamisessa. Siispä, järkityttönä, päätin aikani kuluksi laatia tulevalle vuodelle strategian, selviytymis-sellaisen. Se koostuu jutuista, mitä aion toteuttaa tyhjällä ajalla koti-ikävöinnin sijasta. Lista ei ole missään tärkeysjärjestyksessä ja tulee varmasti kasvamaan vuoden aikana :D

RUOKA.

Tähän liittyen mulla on kaksi yhtä tärkeää, mutta lähes takuuvarmasti toisensa kumoavaa tavoitetta. Ensinnäkin, tulevan vuoden aikana haluan oppia leipomaan. Haluan tietää miten liivatelehtiä käytetään, miten glaseerataan (vai mitä se on), miten tehdään pullataikina ja muuta sivistävää. Konkreettisena tavoitteena ensimmäisenä listalla on ehdottomasti juustokakku, koska se on mielestäni maailman rakastettavin leivonnainen. Raikas, muhkea, kuohkea juustokakku, apua! Tämän jälkeen cupcaket. Kun nämä hallitsen kiitettävästi, harkitsen uusia haasteita. Huomiona vielä, en osaa tällä hetkellä leipoa edes korvapuusteja, enkä omista kaulinta. Tätä leipomis-intoani boostaa ehdottomasti se, että minulla tulee olemaan neljä kämppistä. Ajatella, mikä win-win-situation: Minä opin leipomaan, muut saa syödä! Toki haluan mahdollisia leipomuksiani maistaa, mutta apua, en suinkaan halua olla kävelevä cupcake palatessani vuoden reissulta...

Jotta tehtävä ei olisi liian helppo, toinen ruokatavoitteeni on syödä taas terveellisesti. Kesä on mennyt pitkälti nautiskellen, joten nyt olisi paras palata ruotuun. Siispä enemmän kasviksia ja vähemmän herkkuja, kunhan arkeen päästään!


TERVEYS.

Tähän tietty liittyy jo edellä mainittu parempi ruokavalio. Olen kuullut paljon varoituksia brittien kouluruoasta burgereineen, joten haluaisin panostaa myös kotiruokaan ja eväisiin.

Sitten se vielä konkreettisempi. Aion pudottaa hitusen painoani siihen, mikä se vuoden alussa oli, ja etsiä sopivan salin Southamptonista löytääkseni taas kivan liikuntarutiinin arkea piristämään. Haluaisin kovasti salille, missä voisi osallistua ryhmäliikuntaan, mutta saattaa olla, että joudun tyytymään pelkkään kuntosaliin taloudellisista seikoista johtuen. No, pian se nähdään!


KAUNEUS. 

Kuulostaa naurettavalta, mutta olen ollut varmasti haahuilemassa jossain silloin kun näitä tyttöjen must-juttuja on opetettu kotona: en kertakaikkiaan osaa laittaa hiuksia. Tulevan vuoden aikana aion päästä ajan hermolle kaiken maailman lettihommien kanssa ja tulla näppäräksi hiustenlaittajaksi (in my dreams)! Joten aina kun koti-ikävä koittaa, niin senkun kalanruotoa väkertämään ja niveltuppitulehdukset tulille...
OPISKELU.

"Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä", heh. Valitsin vuodeksi ranskankurssin, ja koska V lähti opiskelemaan meren taakse viinien luvattuun maahan, aion tosissani oppia kieltä (ja viinejä). Voinhan tehdä aina opintomatkoja, kun läheisyydenkaipuu koittaa! 

Lisäksi aion terästäytyä lehtien, tai paremminkin uutisten lukemisessa. OIKEIDEN lehtien, eli nyt en puhu Ellestä ja muista ystävistä. Tähtäimessä esimerkiksi The Economist, Guardian ja BBC.Nyt katsoessani listaa, osa tavoitteista tuntuu aika kunnianhimoiselta.. Varsinkin, kun vuodelta ehdottomasti eniten odottamiani juttuja ovat uudet ystävät, mielettömät kokemukset ja pesunkestävä kielitaito! Edellä esitetty selviytymisstrategia laadittu siis vain niitä hetkiä varten, kun koti-ikävä kaikuu seinistä ja korvissa soi. Näillä eväillä kuitenkin :)

Hyvää yötä!

No comments:

Post a Comment

SITE DESIGN BY RYLEE BLAKE DESIGNS