24 September 2012

WELCOME TO THE REAL UK!

Riehakas viikonloppu on taas Ikean reissuineen ja kuppiloineen takana, ja tänään sitten polkaistaan käytiin varsinainen Freshers week, viime viikko kun oli vain lämmittelyä! 

Omalta osaltani päivä alkoi jokseenkin katastrofaalisissa merkeissä. Kalastettuani pinseteillä vessanpöntöstä sinne pudottamani meikkipurtelot ja puuterivipat, löydettyäni hukkaamani Learning Agreementin (koko vaihtovuoden tärkein paperi) ja vaihdettuani vaatteita säänmukaisemmiksi noin viidesti, olin tietysti tapani mukaan myöhässä. Astuessamme ulos asuntolasta meidät toivotti tervetulleeksi, vihdoinkin, se oikea Englanti. En tiedä tulisiko sitä kutsua kaatosateeksi, hurrikaaniksi tai trombiksi, mutta tunnollisesta valmistautumisesta huolimatta sää kyllä vei meitä satanolla: Paulan takki imi vettä kuin sieni, Luis nyt pukeutuu aina espanjaisittain suht kevyesti ja itse sain loistavan tekosyyn hankkia halajamani Hunterit asap, kun ensimmäisen viiden metrin jälkeen matkaamme rytmitti tennareiden suoranainen litinä. Koululle oli kyllä entistäkin helpompi löytää, kun kuljimme tiiviissä sumpussa sateenvarjojen alla, satojen muiden opiskelijoiden kyljessä. Etenimme hyppien lätäköiden yli ja väistellen katuja pitkin valuvia patoja, vai pitäisikö sanoa jokia. Ikimuistoisin koulumatka ikinä, harmi että olosuhteiden pakosta jouduin pitämään kameran laukussa. 




Päästyämme vihdoin määränpäähämme uitettuina rottina, meille kerrottiin tapaamisen siirtyneen kahdella tunnilla eteenpäin. Ja sade tietenkin lakkasi heti astuttuamme luokkaan. Loistavaa! Tässä vaiheessa tilanne oli jo niin surkuhupaisa, että jopa kaltaistani räjähdysherkkää kiukkupäätä alkoi hymyilyttää. Harkitsin jo kuivaavani vaatteeni vessassa käsikuivaimella. Marssimme oikopäätä kahville, eikä päivä voinut enää mennä pahemmaksi: siitä oli siis paras alkaa nauttia :) 







Lopulta me sitten tapasimme henkilön, jonka oli tarkoitus olla vastaus kaikkiin ilmoilla leijuneisiin epäselvyyksiin: Business-tiedekunnan course managerin. Monista mutkista huolimatta olin tyytyväinen, että olimme taistelleet tiemme tähän tapaamiseen, koska paljon tärkeitä asioita tosiaan selvisi. Muunmuassa se, että vaivalla tekemämme kurssivalinnat ovat todennäköisesti turhia, koska aikataulujen yhteensovittaminen onkin vaikeampaa kun meidän annettiin aluksi ymmärtää :D Valitsemiani kursseja olivat Applied and Academic English, Introductory French, Work Psychology, E-Marketing Management, International Human Resource Management ja The Fashion Mix. Aika omannäköiseni paketti, toivottavasti pääsen osallistumaan edes osaan näistä :)

Heti pakollisen osuuden loputtua kiirehdimme takaisin asuntolalle. Eikun sukat ja kengät patterille kuivumaan ja päiväunille! Illalla taas mennään, britit saapuivat kaupunkiin vasta tänään, joten ainakin paljon uusia innokkaita "opiskelijoita" luvassa.


 






No comments:

Post a Comment

SITE DESIGN BY RYLEE BLAKE DESIGNS