18 September 2012

FIRST DAY @ SCHOOL

Hello! Postaus tulee taas päivän myöhässä ja kiirettä pitää, mutta raapaisen nyt äkkiä jotain kasaan parhaani mukaan, ennenkuin riennän Bedford Place-nimiseen klubikeskittymään muiden Erasmusten kanssa :)
 Eilinen päivä oli mieletön, tutustuttiin ensimmäistä kertaa yliopistoon ja pyörittiin kaupungilla! Koulu oli aika sopivan, about kymmenen minuutin kävelymatkan päässä ja tie oli puistoinen ja kaunis, lisäksi meitä helli taas lämmin auringonpaiste koko päivän. Koululla oli täysi tohina päällä, mutta tilaisuus oli organisoitu hyvin. Meitä oli vastassa parisenkymmentä hymyilevää opiskelijaa punaiset International Guide-paidat yllään, ja kampuskierrokset pyörivät non-stoppina. Saimme aikataulut (luvassa mm. late night shopping, bbq party ja international disco) ja tutustuimme kampuksen rakennuksiin. Kaikki vaikutti tosi fiksusti järjestetyltä, mutta meininki on kyllä niin paljon suurempaa kuin suomessa. Tiloja, kauppoja ja esimerkiksi ruokailuvaihtoehtoja oli valtavasti, ja kaiken voi varata/maksaa omalla "campus cardillaan". Sitä odotellessa :)

Luis on ensitapaamisestamme asti tohissut ainoastaan yhdestä asiasta, ASDAsta. Eilen meille kaikille sitten selvisi, millainen kauppa se ASDA oikein on. Kierrellessäme Paulan kanssa ostoskeskuksessa, sain puhelun Luisilta, mikä sisälsi lähinnä sanoja "neljä pyörää (kärry), apua, ostokset, alakerta". No, lopulta löysimme sitten rakkaan espanjalaisemme kadulta valtavien ostosten ja mikä parasta, ASDAn kärryjen kanssa. Luisin selitys kärryjen kotiuttamiselle oli se, että erasmus-opiskelijat saavat tehdä mitä tahansa :D No, mehän sitten läimäisimme omat vaateostoksemme kärryyn, ja niin me taitoimme matkan ostoskärryjen kanssa kotiin halki Southamptonin keskustan. Nyt olohuoneessa on ostoskärryt, jotka kyllä illalla osoittautuivat käytännöllisiksi mm. pullonavaajana. Vatsalihakseni ovat vieläkin kipeät nauramisesta. 

Kunhan paistinpannut ja painepakatut perunat oli kaikki saatu kaappiin, oli taas pikaisen muodonmuutoksen aika. Olin eilen päivällä postannut facebookin vaihtariyhteisöön, että olemme lähdössä ulos, ja kuka tahansa on halutessaan tervetullut mukaan. Vaikka odotukseni olivat korkealla saapuessamme sovittuun tapaamispaikkaan, olin mielettömän iloisesti yllättynyt, että lopulta osanottajia oli kolmisenkymmentä, uskomatonta! Älköön kukaan siis koskaan enää kyseenalaista Facebookin voimaa ;) 

Tapaamisen jatko jääköön historiankirjoihin elämäni typerimpänä asuvalintana. Vaikka moni meistä oli ollut siinä uskossa, että menisimme keskustaan, olin ainut, yllätys, joka oli varustautunut matkaan koroilla. Lopulta päädyimmekin Hobbit-nimiseen pubiin, johon oli kävelymatkaa noin nelisenkymmentä (!) minuuttia. Siinä sitten hymyssä suin paineltiin. Lopulta illan jälkeen palatessamme kotiin saimme myös kuulla taksikuskilta, että olimme taittaneet matkaa Southamptonin ytimen rajojen ulkopuolelle saakka. Hiukan täytyy kyllä puolustella: vaikka ensi kerralla valitsisin tennarit, pubeja varmasti löytyy myös lähempää! Hauskaa meillä kyllä oli, muuta en voi sanoa. Hobit oli viehättävä pieni pubi, ja drinkit oli nimetty asianmukaisesti Frodoiksi ja Gandalfeiksi. Siitä jatkoimme sitten johonkin kellariin rakennettuun yökerhoon, mikä yllätyksekseni maanantaina oli tupaten täynnä juhlahumuisia brittinuoria. DJ soitti niin nostalgisia klassikoita, ettei tanssilattialta meinannut päästä yli eikä ympäri! Mieleen kyllä painui myös se, kun Baywatch tunnarin pärähtäessä soimaan kaikki miehet ympärillämme riisuivat paitansa. Kyllä, se oli kai klubin joku inside-juttu. Eihän siinä hölmöt vaihtarit voineet kuin hymyillä, Luis kyllä uskaltautui leikkiin mukaan! 

Siinä kaikista mieleenpainuvimmat jutut eiliseltä, liitän mukaan myös jotain otoksia :) Pubi ja klubi olivat kyllä myös näkemisen arvoisia, mutta päätin säästää kamerani pahimmilta riskeiltä, joten ne kuvat painuivat vain syvälle mieleen. Nyt nutturaa väsäämään ja baanalle, cheers!


Mielestäni ihan mieletön juttu kampuksellatällaisia Suomeenkin! Kunhan ehdin päivittää alusvaatepolitiikkaani, vien tänne hetimiten kaikki, mistä raaskii luopuaNo comments:

Post a Comment

SITE DESIGN BY RYLEE BLAKE DESIGNS