09 January 2013

BACK TO ROUTINE

Southamptonissa on kymmenisen astetta lämmintä ja ihanan raikas keli, enkä voi väittää etteikö olisi ollut kiva palata tähän jakku-nahkatakki-ilmastoon. Sain jopa raahattua itseni ulos ovesta lenkille, mistä voi päätellä jotain vallitsevista sääolosuhteista ;) Mulle riittäisi juuri tuollainen talvi minkä nyt Suomessa kävin läpi. Kolme viikkoa, valkea kaunis maisema ja sopivasti pakkasta. Voi kun niiltä loskakeleiltä säästyisikin joka vuosi. 

Täällä aletaan pikkuhiljaa palailla arkirutiineihin, vaikkakin koululla oli vielä hiljaista. En tiedä johtuuko se mahdollisesti siitä, että suurin osa opiskelijoista lomailee vielä kotikaupungeissaan vaiko siitä, että suurin osa opiskelijoista on palannut kaupunkiin, mutta saa yhä lomailevista hyvän tekosyyn jättää luennot väliin. Itse kuitenkin reippailin koululle ranskantunneille ja sain jopa ensimmäisen kokeen läpäistynä takaisin, mikä oli sellaisen bingorupeaman jälkeen kyllä iloinen ylläri! Tuskin musta mitään ranskan puhujaa koskaan tulee, mutta näköjään jotain olen oppinut. Je ne parle pas francaise. 

Pian alkaa uusi jakso. Täällähän on sellainen käytäntö, että syksyllä valitaan kuusi kymmenen opintopinnan kurssia ja niitä sitten tahkotaan koko vuosi. Vähän niin kuin meillä tehtiin ala-asteella: lukujärjestys on koko vuoden täsmälleen sama ja kokeita tiputtelee aina välillä. Tosi paljon tehdään ryhmätöitä ja esitelmiä, ihan erilaista kun suomalaisessa yliopistossa. Etenemistahti on aikamoisen hidas ja omasta mielestäni välillä jopa tehoton, mutta empä voi valittaakaan: systeemi on selkeä ja leppoisa ja jopa kaltaiseni heinähattu ainakin vuoden loppuun mennessä oppii muistamaan edes puolet lukujärjestyksestään! Ja onhan se vaihtarivuonna kiva, ettei tarvi paahtaa missään kirjojen parissa koko vuotta. Täällä kun on paljon muutakin tehtävää ;) 

Mulle kakkosperiodi tuo mukanaan Fashion Process kurssin, jota kyllä odottelen innolla. Tarkoitus olisi oppia muotiteollisuuden "kiertokulkua", mallistojen ja oheistoimintojen ajallista hallintaa, jne. Supermielenkiintoista, täydellinen ripaus tutkintooni sitä, mikä oikeasti sytyttää! Saa taas nähdä mihin kaaokseen olen taas nenäni työntänyt, en tietenkään tunne kurssilta ketään ja kuvauksen perusteella luvassa on ainakin yksilöesitelmä... Noh, on kuitenkin siistiä päästä tekemään jotain, mihin Suomessa oma koulu ei tarjoa mahdollisuuksia. Siksihän mä tänne ulkomaille lähdin.










No comments:

Post a Comment

SITE DESIGN BY RYLEE BLAKE DESIGNS