10 January 2013

BOOK MAKES A COOK?

Tänään olin hölmö, jos se nyt on mikään uutinen. Tai suorastaan tyhmä.

Suunnitelmani oli kiiruhtaa koulusta suoraan salille ahkeroimaan. Sen sijaan eksyin matkalla kirjakauppaan ostamaan kalenteria, koska elämäni on muka niin sekaisin ilman sitä. Kalenterin sijasta löysinkin itseni ruokakirjojen parista. Päädyin ostamaan neljä opusta aiheen tiimoilta, sinänsä todella fiksua, kun kaikki ostamani tavarat täytyy raahata matkalaukuissa Suomeen. Kaiken lisäksi näistä tuli niin huutavan kauhean järkyttävä himonälkä, että kipsuttelin koroissani juoksujalkaa vielä Asdaan (kodista päinvastaiseen suuntaan) ostamaan paketin keksejä ja paketin minibrownieseja. Unohdin ostaa kalenterin, enkä ehtinyt salille. Söin kaiken matkalla kotiin ja suunniteltu tomaattikeitto jäi sitten jääkaappiin kyhjöttämään kuin hylätty Lada tienvarteen. Putkeen siis meni taas.



Mutta niihin kirjoihin. The Mini manual of Cocktails. On Cosmoa, Mojitoa, Sex on the beachia ja kaiken maailman pläjäystä Napoleonin yömyssystä Kultaiseen sammakkoon. Ihan must, miten mä en oo koskaan ennen tarvinut tätä!? Varmaan siksi, ettei se oo koskaan ollut alennuksessa. Mahtavaa, teemabileet täältä tullaan! Oon kertakaikkisen innoissani!


Home Baking. Myöskin välttämätön lisä (olemattomaan) kirjakokoelmaani. Sisältää kaikki olennaiset pakko-osata herkut, juustokakut ja omppupiirakat. Musta tulee näiden kirjojen avulla mestarileipuri! Never.


Grandma´s Kitchen Journal. Näistä hankinnoista ehkä järkevin. Tai siis vähiten hölmö. Kirja alkaa isoäidin opetuksilla kokkaamisen muuntotaulukoista, raaka-aineista, paistoajoista sun muista asiaan kuuluvista. Paljon pirkkaniksejä. Söpöjä taskuja, mihin voi jemmata lappuja ja reseptejä. Kirjan perinteisten brittireseptien välissä on sivuja, mihin voi itse kirjoittaa muistiin vinkkejä kirjan ulkopuolelta. 






Mix&Match Menus. Ehdoton lemppari, jonka kokeilua odotan innolla! Kirja koostuu kolmesta allekkain olevasta liuskasta; starters, main courses, desserts. Jokaista kategoriaa on parisen sataa, ja liuskoja selaamalla kirjaan muodostuu palapelimäisesti itse koottu menu. Ompa essimäisesti selitetty. Varmasti ihan loistava inspiraation lähde ja helpottaa kokonaisuuksien miettimistä! 


Ja vähän pehmittääkseni tätä kerskakulutuksen ihmeellistä maailmaa: sain kaikki kirjat alennuksesta yhteensä viidellätoista punnalla, eri parillakymmenellä eurolla. Siksi ne hankin, auttamaan kivistä tietäni mestarikokiksi. Tykkään hirmupaljon ruoanlaitosta, mutta uusien ideoiden etsiminen tuntuu aina niin työläältä. Ehkä näillä porskutetaan jonkin aikaa! 

Makeansuolaista torstai-iltaa kaikille :)

No comments:

Post a Comment

SITE DESIGN BY RYLEE BLAKE DESIGNS