14 October 2012

THE LASAGNE

Sunnuntaihuomenta kaikille :) 

Eilinen ilta hurahti taas tanssahdellessa pienenpienessä sumuisessa rokkibaarissa, mistä en kyllä syty sitten yhtään. Jostain syystä koko erasmus-porukka kuitenkin haluaa joka lauantai sinne, joten päädyn aina vaan menemään flown mukana paikkoihin, joista en itse pidä. Miksi, oi miksi? No, toivottavasti tähän ajan myötä tulee muutos, kun kaikki löytävät lempparinsa! Eilinen yö oli myös tähän astisista kylmin ja kävellessäni kotiin väitin, että oli varmasti pakkasella. Nahkatakki ei tunnu enää aamun pikkutunneilla riittävän mihinkään ja päätin ensi kerralla turvautua untuvatakkiin. Reilua sinänsä, kun poikaystäväni dallailee shortseissa kouluun, eikä ole edes eri puolella maapalloa! Mutta niimpä teen minäkin kahden viikon päästä Ranskassa ;)

Eilisestä lasagnesta tuli muutama kysely ja lupasin postata reseptin pian :) Olen ottanut ohjeen aikanaan Kiloklubista. Suosittelen sivustoon tutustumista lämpimästi kaikille, jotka vähänkin haluavat joko tarkkailla ruokavalionsa terveellisyyttä, pitää painonsa kurissa tai jopa tiputtaa muutaman kilon. Itse käytin kiloklubia aktiivisesti varsinkin polvileikkaukseni jälkeen, kun liikunnan harrastaminen oli minimissä ja ruokavalion merkitys kunnossa pysymisessä korostui :) Sivustolla täytetään mielestäni hyvin toteutettua ruoka- ja liikuntapäiväkirjaa ja saadaan palautetta mm. siitä, onko ruokavaliossa sopivasti kasviksia, herkkuja, kuituja ja oikeanlaista energiaa. Ja mikä parasta, se on ILMAINEN! 

Herkullisuudestaan huolimatta tekemäni lasagne ei siis ole mikään super-epäterveellinen mässäilyruoka. Oikeastaan, lähes mistä tahansa ruoasta saa ihan pienillä muutoksilla ja valinnoilla huomattavasti terveellisemmän. Tekemällä kastikkeet veteen, käyttämällä kokojyväpastoja, valitsemalla vähärasvaisempia tuotteita ja tutustumalla edes hiukan pakkausselosteisiin. Suomiystäväni Paulahan pitää tästä kovasti, kun käytän Asdassa aina pari tuntia kykkien hyllyjen välissä polvillani, englanninkielisiä pikkupränttejä puhelimella tulkaten. Ensi kerralla joudun varmasti kauppareissulle yksin. 

Mutta nyt vihdoin itse asiaan. Reseptistä valmistuva lasagne on köyhälle opiskelijalle ja samaten perheelle aika pieni, itse olen triplannut määrät, jotta siitä sitten saa massun täyteen koko viikon. 







Tarvitset:

2.5 dl     vettä
2 rkl       vehnäjauhoja
40 g       vihreää pestoa
70g        juustoraastetta (21%)                                        
350g      tomaattimurskaa
300g      broilerin fileesuikale
              sipulia maun mukaan
              lasagnelevyjä

Tee näin:

Paista kana ja lisää loppuvaiheessa silputtu sipuli. Paista jonkin aikaa, jotta sipuli kuullottuu. Lopuksi lisää tomaattimurska ja mausta makusi mukaan. Anna kastikkeen kiehua hetki.

Sitten juustokastike! Sulata kattilassa voita, lisää siihen vehnäjauhot. Pyörittele voi-jauhoseosta hetki ja lisää sitten vesi ohuena nauhana. Sekoita vimmatusti, ettei kastikkeesta tule paakkuista kuten minulla! Anna kiehua niin kauan, että kastike paksuuntuu. Sitten lisää raastettu juusto ja pesto samalla sekoitellen. Mausta kastike haluamallasi tavalla, esim. suolaa, pippurisekoitusta, tms. 

Voitele vuoka ja levitä pohjalle juustokastiketta. Lado päälle tarvittava määrä lasagnelevyjä, joiden päälle kana-sipulisekoitusta. Vuoka siis täytetään kerroksin kastike-levyt-kana, ja viimeisen lasagnelevykerroksen päälle lirautan aina viimeiset juustokastikkeet :) Sitten uuniin 200 asteeseen, aika riippuu paljon uunista. Suomessa pidin tunnin, täällä kärähti puolen tunnin jälkeen. Eli silmä tarkkana! 

Yhdessä normiannoksessa on about 260kcal, eli ei paha hinta moisesta makuelämyksestä :) 



Tämä neiti lähtee nyt ekalle oikealle ratsastustunnille. Jiihaa! 






1 comment:

  1. Oi että nam, tuli heti kauhee nälkä! Täytyypäs kokeilla tota ohjetta joku päivä, kuullostaa tosi hyvältä :)
    -Ida

    ReplyDelete

SITE DESIGN BY RYLEE BLAKE DESIGNS