15 February 2013

HAPPY FRIENDSHIP'S DAY

Tänään on vietelty ystävänpäivää brittiläiseen tapaan naurettavan kaupallisissa merkeissä. Oli kaukosuhdeleskeltä suoranainen itsemurha lähteä ystävänpäiväillalliselle ihmisten ilmoille, kun toinen toistaan söötimpi pari käveli vastaan huulet toisiinsa liimautuneina oikein ällöttävän onnellisen näköisinä. Eivaan, ystävänpäivä on oikein kiva päivä ja noin minäkin tekisin. Jos vain satuttaisiin joskus samalle mantereelle.

Mutta asiaan. Aamulla herätessäni aloin pommittaa parhaita ystäviäni toivotusviesteillä. Mielestäni tarkoin harkittuun ja piristävään toivotukseen sain Luisilta pian vastauksen "Happy Thursday to you too" ja mietin ihan äimän käkenä, että mitä täällä oikein tapahtuu, onko meillä joku kina minkä olen vain unohtanut. Lopulta kuitenkin ymmärsin yskän: Luisilla on ollut viime aikoina pari risua rakkaudessa, eikä se siksi ollut oikein juhlatuulella lähettäessään espanjalaisella sarkasmilla maustetun toivotuksen. Mutta haloo, sehän on YSTÄVÄNPÄIVÄ? - Niin meillä Suomessa. Ei täällä. Itse sain osakseni koko päivän toinen toistaan oudompia reaktoita, kun kaulailin naispuolisia tuttaviani toivotellen onneni kukkuloilla hyvää ystävänpäivää. Lopulta tämän ahaa-elämyksen saatuani menin pari kertaa suoraan asiaan ja kyselin kansainvälisiltä kavereiltani, että mites teillä, onko tää rakkaus- vai ystäväpäivä. Ja poikkeuksetta, päivä on tosiaankin tarkoitettu vain pareille. Joka päivä oppii uutta. Ainiin. Koska olin niin överi-ystävänpäivä-hölmö enkä osannut käyttäytyä toivotusteni kanssa, sain Julialta illalla lahjaksi pahvisen sydämen muistoksi tästä kulttuurielämyksestä. Hyvä niin, koska rinnassani pamppaileva suli sillä sekunnilla!

Vähän asiaa tutkittuani varmistui muisteluni siitä, että tähän liittyy jotain antiikin avioliiton jumalattaria sun muita, miksi koko perinne on ylipäätään saanut alkunsa. Eli kurjaa myöntää: jollekin suomalaisparalle on vain sattunut 80-luvulla melkoinen emämunaus, kun juhlapäivää tulkattaessa Valentine's Day ristittiinkin ystävänpäiväksi. Toisaalta, hyvä niin. Rakastavaisillahan on vuosipäivänsä ja joulut ja uudetvuodet sun muut kissanristiäiset (ja nyt siis puhuu seurusteleva neiti). Ystävät siis ehdottomasti ansaitsevat päivänsä!

Siispä. Rakkaat ystäväni siellä kaukana. Mulla on teitä hirveä ikävä, ajattelen teitä joka päivä. Hyvää ystävänpäivää <3



No comments:

Post a Comment

SITE DESIGN BY RYLEE BLAKE DESIGNS