24 December 2012

SO THIS IS CHRISTMAS

On kivaa, että saatiin valkea joulu. En briteissä ollessani edes osannut kaivata hyytävää maisemaa, mutta henkihän täällä meinaa salpautua ikkunasta ulos tiiraillessa. Jylhä ja niin kaunis, lumihunnun peittämä Suomi. 

Meille jokaiselle joulu tarkoittaa varmasti vähän eri asioita. Toisille se on hengähdys jatkuvan kiireen keskelle, toisille se merkitsee vain arkeakin kiivaampaa hösötystä. Kukin tavallaan. Mulle se merkitsee kinkkua. Yöllä, paljon ja salaa.

Kinkun lisäksi ihaninta joulussa on ehdottomasti rakkaat ihmiset (saatan jopa asettaa nämä ruoan edelle).  Tänä vuonna kaikki tuntuu erityiseltä, kun yli kolme kuukautta oon ollut kaukana perheestä ja läheisistä. Nautin jokaisesta hetkestä minkä saan viettää täällä ja jopa kinaaminen V:n kanssa tuntuu lähinnä hauskalta harrastukselta! Harmittaa vaan, että joka paikkaan ei voi revetä samaan aikaan, ja joulukin täytyy kurjasti aikatauluttaa. Kun voiskin vaan kerätä perheet, kummit mammat ja vaarit kaikki samaan paikkaan, sen kummempia sukulaisuussuhteita miettimättä. Niistä tulis varmasti ennennäkemättömät bileet, hyvässä ja pahassa. Luisin kertoman perusteella Espanjan jouluperinne on vähän tän henkinen; joulu on vaan hienot kestit, paljon sukulaisia ja hauskanpitoa rauhallisen, perinteikkään ja perhekeskeisen joulun sijaan. Toimishan toi teoriassa täälläkin, ei olis enää ressiä siitä, että ehtiikö nähdä kaikkia tärkeitä ihmisiä tarpeeksi. Mutta käytännössä täysi katastrofi, tunnustan. Kyllä me suomalaiset sen verran ahdasmielisiä ollaan.

Tänään syödään puuroa, luistellaan ja maistellaan V:n perheen luona. Huomenna sitten pakataan itsemme kinkkumasuinemme autoon ja suunta kohti Keski-Suomea mun perheen luo. Tiedän, että moni pari jakaantuu omien perheidensä luokse aatoksi, mutta mun mielestä V on kyllä mun perhettä ja kuuluu pakettiin. Tuntuis hupsulta viettää joulu erillään. Sitäpaitsi me ajetaan aina ympäri Suomea. Olishan se nyt tylsää, jos joskus ehtis purkaa laukun tai pestä pyykkiä.







Ainiin. Musiikki tekee joulun, joten tässä yks mun lemppareista vielä. Ihanaa ja rauhallista joulua kaikille, nauttikaa kaikki lämmöstä ja rakkaudesta, mitä ympärillä on :)

-Essi


No comments:

Post a Comment

SITE DESIGN BY RYLEE BLAKE DESIGNS