04 November 2012

THE BONFIRE NIGHT


Eilen lauantaina vietettiin iltaa vähän normaalista poikkeavista merkeissä. Briteissä vietetään aina 5. marraskuuta Bonfire Nightia, jonka kunniaksi ympäri maata järjestetään hulppeita ilotulituksia. Tapahtuman historia juontaa juurensa vuoteen 1605, jolloin kyseisenä päivänä hallituksenvastainen salaliitto yritti räjäyttää Lontoon parlamenttirakennuksen hallitsijoineen päivineen taivaan tuuliin, siinä kuitenkin epäonnistuen. Räjähteitä yllätettiin vahtimasta tuolloin Guy Fawkes, jota pidetään koko salaliiton pääpiruna, ja näin juhlaa kutsutaan virallisesti Guy Fawkes Nightiksi. Oli koomista, kun yksi vaihtarikavereistani yritti selittää minulle ilotulituksen tarkoitusta: meni hetki tajuta, että juhlistamme oikeastaan jotain, mikä jäi tapahtumatta! Järkeilin kuitenkin, että räjäytyksen epäonnistumisen lisäksi juhlitaan ilmeisesti silloisen hallituksen ja aateliston pelastumista :D

Salaliittoa ja Fawkesia kuitenkin muistetaan "lämmöllä" vuosittain ja oli upeaa olla mukana tällaisessa perinnetapahtumassa :) Matkasimme junalla kauniiseen Winchesteriin, missä pimeän tullen kaikki viisitoista tuhatta osanottajaa sytyttivät massiiviset tulisoihdut ja kävelimme pitkänä kulkueena pitkin pikkukaupungin katuja kohti suurta stadionia, missä odotti valtava kokko ja huolella rakennettu ohjelma. 

Ilotulitus ylitti kaikki odotukseni, en ole koskaan nähnyt vastaavaa. Valoshow oli suunniteltu yhteen musiikin kanssa ja musiikin dynamiikka näkyi täsmällisesti myös taivaalla. Soittolistaan mahtui klubeilla soitettavia tämän hetken hittejä minkä tahdissa oli kiva heilua varpaat jäässä, mutta mukaan oli ilmeisesti pitänyt herkkien ja typerien Essien riemuksi tunkea myös My Heart Will Go On. Siinä missä muut vaihtarit naureskelivat tilanteen imelyyttä, itsehän nieleskelin kyyneliä katsellen taivaalle ja ikävöiden kaikkia rakkaita. Koko tapahtuma oli selvästi suunnattu pareille ja itseänihän vain kiristi, juuri kun olin heittänyt jäähyväiset taas kuukaudeksi. 

Tapahtumanjärjestäjän roolin porukassamme ottanut Mattias kuitenkin naurahteli nössöydelleni ja tarjoili belgialaisia keksejä ja termarikaakaota kuin lohduttava tarhan täti. Mieli parani ja ilta jatkui sitten taas yksiin Halloween kesteihin :)

P.S Uusien kenkien, sykemittarin ja puhelimeni lisäksi kolmen kuukauden ikäinen kamerani päätti sanoa itsensä irti, joten en takaa tulevien postausten kuvien laatua...












2 comments:

  1. Hola! Tuli mieleen, että kannattaa katsoa V for Vendetta (http://www.imdb.com/title/tt0434409/), jos et oo vielä nähnyt. Must se on hyvä ja viittaa tässä postauksessa mainittuihin kuvioihin ;). On muuten kiva lukea ulkomaankuulumisiasi blogisi kautta! Terkkuja Buenos Airesista -Karo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello! Kiitos paljon vinkistä, pistän mietintämyssyyn jos vaikka sais aikaiseksi ;) Kiva kuulla jos blogi miellyttää ja ihanaa vaihtoaikaa sullekin, nautitaan tästä kun voidaan!

      Delete

SITE DESIGN BY RYLEE BLAKE DESIGNS