24 November 2012

BRISTOL & BATH

Edellisestä postauksesta on surullisen kauan, enkä oikein osaa luetella muita kuin tekosyitä: kamera huollossa, paljon kiireitä ja samalla ei yhtään mitään päivitettävää. Se kyllä harmittaa oikeasti, että kuvamateriaalin saaminen vaatii tällä hetkellä kamppailua ja sen myötä ei ole ollut motivaatiota tarinoida ahkerasti. 

Elämä täällä on aika lailla tasaantunut ja alan huomata, kuinka alkuhuuma alkaa hälvetä. Bilekauden huipulta on tehty roteva mahalasku kouluhommien pariin, eikä kutsuja kissanristiäisiin satele enää kun vain joka toinen päivä. Itse olen varmasti tehnyt mallisuorituksen ahkerassa laiskottelussa: Kuinka voi koko ajan olla niin kiireinen tekemättä yhtään mitään? Tästä syystä jonossa on jos jonkinmoista esitelmää ja esseetä, mitkä ei valitettavasti tunnukaan hoituvan niin vikkelästi kuin kotisuomessa - johtunee varmasti meiltä vaadittavasta "riittävän akateemisesta englannista", eikä vaihtareita todellakaan armahdeta tässä oikeaoppisuudessa. Perusvarustuksen lisäksi käsillä on siis herkeämättä sanakirja, akateeminen kielioppi ja vielä paikalliset viittaus-ohjeet. Jos tällä ei opi niin ei sitten millään!

Jotta elämä ei kuitenkaan ehtisi käydä liian tylsäksi, teimme viime viikonloppuna kaveriporukalla reissun Bristoliin ja Bathiin. Molemmissa kaupungeissa vietimme yöt hostelleissa ja päivät kahlasimme katuja kartat käsillä, imien mahdollisimman paljon ympäröivää kulttuuria muistettavaksi. Bristol, karkeasti puolen miljoonan asukkaan suurkaupunki Lounais-Englannissa, oli ensimmäinen etappi. Ilmapiiri oli teollisen karkea ja päällimmäiseksi mieleen jäi kadut täyttävä elämäntäyteinen vilske ja kukoistava katutaide, kaupunki tuntuu olevan kirjava kulttuurien kohtaamispaikka. Metsästimme parin tunnin mittaisella kävelykierroksella Banksyn, Bristolilaissyntyisen katutaiteilijan varhaisimpia luomuksia.  

Yksi kuuluisimmista Banksyn töistä Bristolin sydämessä, "Alaston mies".

1250 mailia Helsinkiin
Bristolin modernin taiteen museossa mieletön vesi-installaatio herätteli koti-ikävää Suomihenkisyydellään!

Reissun huomattavan vahva suomalais-edustus! :)

Puolet viikonlopusta vietettiin Bathissa, joka ainakin itselläni nousi näistä kahdesta ehdottomaksi lemppariksi. Huomattavasti pienempi, viehättävä pikkukaupunki, tunnettu mm. Jane Austenin kotipaikkana. Kaupungin kiemurtelevat kadut täyttyvät pienistä erikoisista putiikeista vintagevaatteista ihanaan sisustamiseen, oikea joulutunnelman kehto! Viimeisen illan Bathissa vietimme erasmus-elämälle vähän turhankin hienostuneissa merkeissä, kun päätimme piipahtaa paljon puhutussa paikallisessa kylpylässä. Aromaterapiasaunoissa rentoutuminen kyllä kruunasi rankan viikonlopun, vaikka lysti olikin naurettavan kallista.

Nyt on siis tämä hienohelmaksikin haukuttu neiti läpäissyt kiitettävin arvosanoin hostelli-selviytymiskokeen (silti ne vessat oli kamalia). Eikä matkan varrelle unohtunut/hukkunut kuin puoli omaisuutta, ehkä ensi kerralla vain yksi neljäsosa? Suurkiitos kaikille ihanille matkakumppaneille, vaikka puolet eivät tästä tekstistä mitään ymmäräkään. Oli mieletön reissu!

Kiitos myös Paulalle ja Juulille kuvista, taidankin jättää kamerani huoltoon kun näyttää tulevan parempaa materiaalia ilman sitä...




No comments:

Post a Comment

SITE DESIGN BY RYLEE BLAKE DESIGNS