20 October 2014

ITALIAN VAASA

pavia3pavia1pavia2

Pavia on Italian Vaasa. Pieni mutta mahtava, johtuen kaupunkiin yliopiston perässä virtaavista opiskelija- ja vaihtarimassoista. Viimeisen silauksen tähän päätelmään toi se hetki, kun me Paulan kanssa kotiuduttiin Milanosta sunnuntai-iltana ja ihmeteltiin mikä ihme väkiryntäys juna-asemalla vallitsi, kun nuorta jengiä solkenaan veti matkalaukkuja perässään kuin Ruotsinlaivalta palatessaan. No, opiskelijat hilautuivat  kaupunkiin - mä muistan tehneeni tätä Vaasan aikoina kyllästymiseen saakka, mutta oli siinä omaa nostalgiaa! 

Pavian keli oli kuin painekattilassa, mutta kaupungilla oli kiva tättäröidä siitä huolimatta, etäisyydet oli niin täydelliset! Kuvat on yliopiston kauniilta kampukselta, mikä muistutti mun mielestä Tylypahkaa (tai oli ainakin kaukana Suomen laitosmaisuudesta). Kaikki ravintolat oli viideltä kiinni, koska Italia. Joten syötiin dönerit ettei pääsis koti-ikävä yllättämään :) 

Koko kaupungissa oli mun mielestä sellainen rento ja kotoisa ilmapiiri kesteineen ja ihmisineen, kertakaikkisen ihanaa vaihtelua Berliinin hektisyydelle!

// Our pit stop and Paula's current hometown Pavia unmistakably reminded me of Vaasa, my good old uni town in Finland. Small, sweet and silent town that comes alive due to masses of students taking over the scene during uni semesters - felt like home! I remember those numerous Sunday nights of dragging my suitcase back to Vaasa and getting ready for the next week and escaping again in the next four days. Golden times. 

Pics are from the beautiful university campus, almost Hogwarts, seems like those students come for a reason! Overall I think Pavia felt like a perfect-sized cozy city - good change for the hectic Berlin life! 
post signature

No comments:

Post a Comment

SITE DESIGN BY RYLEE BLAKE DESIGNS